Το σχολείο αξιοποίησε τα χρήματα της Τηγανοκίνησης για:
Ο χώρος πρασίνου του σχολείου, ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος ήταν παραμελημένος και χρειαζόταν φροντίδα και δεντροφύτευση. Κηπουροί διαμόρφωσαν το σχολικό κήπο και στη συνέχεια μέσω του Υπουργείου Γεωργίας, το σχολείο προμηθεύτηκε με κυπριακά αρωματικά φυτά για τη δημιουργία βοτανόκηπου. Δημιουργήθηκε μια περιβαλλοντική ομάδα από παιδιά όλων των τμημάτων, τα οποία είναι υπεύθυνα να φροντίζουν τον κήπο.
Παράλληλα, εκτυπώθηκαν 3 πανό για την Τηγανοκίνηση, τα οποία κρεμάστηκαν στα κάγκελα του σχολείου, ώστε να μπορούν να διαφημίσουν την ανακύκλωση τηγανελαίων και στην γύρω κοινότητα.
Επιπλέον, για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων στο σχολικό χώρο, ξεκίνησε εκστρατεία ανακύκλωσης χαρτιού, λαδιού (Τηγανοκίνηση), συλλογή πωμάτων και εξοικονόμησης ενέργειας στις τάξεις. Λόγω έργων που προγραμματίζονται στην μπροστινή αυλή και αναδιαμόρφωση του σχολικού κήπου λόγω της ανέγερσης μνημείου για τον ήρωα του σχολείου «Μιχαλάκη Παρίδη» από τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας, το έργο του εξωραϊσμού της μπροστινής αυλής θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά. Λόγω των ίδιων έργων, αναβλήθηκε και η εγκατάσταση του στύλου με λάμπα που θα λειτουργεί με φωτοβολταϊκό, το οποίο αγοράστηκε και θα τοποθετηθεί με την ολοκλήρωση των έργων.
Στόχος της δράσης ήταν τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό να κατανοήσουν τη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά κυρίως να αντιληφθούν τη σημασία της υιοθέτησης καταναλωτικών συμπεριφορών, ως βασικού παράγοντα μείωσης των απορριμμάτων, της προστασίας και διατήρησης των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος ευρύτερα.
Απώτερη επιδίωξη του σχολείου, είναι η δημιουργία βοτανόκηπου και η σωστή λειτουργία του προγράμματος τηγανοκίνησης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων που υπάρχει στο σχολείο καθώς και η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που αντιστοιχεί στον καθένα, κάτι το οποίο θα αποτελέσει μοντέλο προς μίμηση και θα βοηθήσει να υιοθετηθούν στάσεις και συνήθειες που βοηθούν στην αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας. Οι μαθητές κατανόησαν ότι ο χώρος του σχολείου είναι το δεύτερο τους σπίτι και πρέπει να τον προσέχουν και να τον φροντίζουν. Αντιλήφθηκαν επίσης, ότι όταν το περιβάλλον του σχολείου είναι όμορφο και πράσινο, τότε νιώθουν καλύτερα και αυτό ανακλάται και στη σχολική τάξη.
Παράλληλα συντρέχουν και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις όπως ανακύκλωση πλαστικού, χαρτιού, τηγανοκίνηση, συλλογή πωμάτων και εξοικονόμηση ενέργειας στην τάξη.