Περιγραφή:
Το σχολείο αξιοποίησε τα χρήματα από το πρόγραμμα της Τηγανοκίνησης, για:
Περιγραφή Εκπαιδευτικών Δράσεων:
Ο εξωραισμός και η δημιουργική αξιοποίηση του σχολικού χώρου συνδέεται άμεσα με τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των μαθητών/τριών του σχολείου. Μέσα από τις αλλαγές που έγιναν την προηγούμενη σχολική χρονιά, δηλ. τη δημιουργία βοτανόκηπου και κατασκευή ψηφιδωτού, παρατηρήθηκε βελτίωση στη στάση των παιδιών απέναντι στο σχολικό χώρο. Τα παιδιά του σχολείου είχαν εκφράσει την επιθυμία να εξωραϊστεί επιπλέον ο χώρος του σχολείου και να διαμορφωθεί ανάλογα ώστε να γίνει πιο λειτουργικός. Για αυτό το σκοπό έχουν κάνει πολλές αξιόλογες εισηγήσεις, εκ των οποίων:
Τοποθέτηση ξύλινων παγκακίων: Με την τοποθέτηση παγκακίων σε διάφορα σημεία του σχολείου, τα παιδιά έχουν χώρο να κάθονται τα διαλείμματα, να ξεκουράζονται και να παίζουν. Παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια μαθήματα, ως υπαίθρια τάξη.
Δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών: Οι μπογιές που προμηθεύτηκε το σχολείο από το πρόγραμμα της Τηγανοκίνησης, αξιοποιήθηκαν για την κατασκευή των επιδαπέδιων παιχνιδιών με σκοπό τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά τα διαλείμματα.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, ο χώρος του σχολείου καθίσταται περισσότερο όμορφος, λειτουργικός και φιλικός προς τα παιδιά. Για τη συντήρησή τους, όποτε χρειάζεται, θα χρησιμοποιούνται κονδύλια της Σχολικής Εφορείας.