2021 Dim Mandrion 1

Κομποστοποιώ και δημιουργώ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΔΡΙΩΝ
12/11/2021
SDG11 - Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, SDG13 - Δράση για το κλίμα
2020-2021
Περιγραφή:

Το σχολείο αξιοποίησε τα χρήματα από το πρόγραμμα της Τηγανοκίνησης για την αγορά κομποστοποιητή και υλικών για την κατασκευή ψηφιδωτού.

Περιγραφή Εκπαιδευτικών Δράσεων:

Μέσω της αξιοποίησης της οικονομικής απόδοσης του προγράμματος της Τηγανοκίνησης, αγοράστηκε κάδος κομποστοποίησης και ξεκίνησε η διαδικασία ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων. Παράλληλα έγιναν κατασκευές που αφορούν τη χρήση του, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία ψηφιδωτού. Επιπρόσθετα, έχει αναπτυχθεί οδηγός σωστής χρήσης του κομποστοποιητή, ο οποίος διανεμήθηκε από τους μαθητές στην κοινότητα με σκοπό να ενημερωθούν για τη δράση του σχολείου.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών/τριών για τη διαδικασία της κομποστοποίησης και τα οφέλη της ώστε να μειωθεί ο όγκος των μεικτών απορριμμάτων!

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο της Τηγανοκίνησης

Υλοποιείται από

Σε συνεργασία με

Με την υποστήριξη

+357 22458485
+357 22458486
tiganokinisi@akti.org.cy
Copyright © 2025 Tiganokinisi. All rights reserved. Website created by Ruxbo